Mobiele sites

Smartphones en tablets zijn overal om ons heen. De helft van de mensen die je ziet, is bezig op zijn mobiele apparaat. Ze lezen het laatste nieuws, checken hun nieuw binnengekomen e-mailtjes of kijken of er nog iemand op hun profiel heeft gereageerd. Mobiel internet is hot!

Voordelen mobiele websites

Ten opzichte van zijn ‘grote browser broer’, heeft de mobiele website een aantal voordelen:

  • Gebruik. Het gebruik van een gewone website kan erg omslachtig zijn op een smartphone. Je bent als bezoeker veel aan het zoomen op je scherm om het overzicht te houden en zo kan het klikken op een link erg lastig zijn. Omdat een mobiele website is geoptimaliseerd voor een tablet en smartphone, is de gebruikservaring hierbij beter.
  • Snelheid. Een gewone website heeft vaak veel beeldmateriaal. Aangezien de gebruiker via zijn telefoon meestal aangewezen is op mobiel internet, kan het laden van de site lang(er) duren. Bij een mobiele website wordt hier rekening mee gehouden, waardoor de benodigde informatie sneller weergegeven wordt.
  • Bereik. Een mobiele website is snel te benaderen via alle smartphones. De gebruiker kan de site op via de browser bekijken. Een mobiele site heeft dus een groter bereik dan een app.
  • Kosten. Omdat een mobiele website platform onafhankelijk is, hoef je maar één keer te ontwikkelen en de software maar op één plek te onderhouden. Dit bespaart ontwikkel- en beheer kosten.